World Press Review

2018 | Zýmē on Lonely Planet! |
2018 | I Grandi Vini about From Black to White |

(March/April 2018): Valentina Merolli (best Sommelier of Tuscany) writes about our white wine “expressive wine and rich in character”, an interesting description really worthful to read.

2018 | I Grandi Vini: "Here is Harlequin. Wait for it. It is worth." |

“…the first 10 years of Igp Veneto Rosso by Zymé”

2018 | Wine Spectator: new scores for Zymé |

Here they are the last scores (over 90/100) just received for Harlequin 2009, Amarone Classico 2011, Kairos 2012/2013, Tranaltri 2012, 60 20 20 Cabernet 2012 and Valpolicella Classico Superiore 2015.

2017 | Houseofcoco.net |

“Cin Cin! Why Verona is the perfect destination for a festive break!” December 12, by Emma Harrison https://www.houseofcoco.net/cincin-why-verona-is-the-perfect-destination-for-a-festive-break/

2017 | Wineita.com |

The only Chinese portal of Italian Wine speaks here about our wines and us

2017 | Annuario dei Migliori Vini Italiani 2017 - Luca Maroni |

1° Best Italian red wine – Amarone Classico Riserva La Mattonara 2004

2017 | Eventi Nord Est - Il Sole 24 Ore |

“Zýmē: Solo vini appassionati e originali”, 30 Gennaio 2017

2017 | Decanter - Italy 2017 |

“Amarone della Valpolicella: igniting passions” by Robin Lee

2016 | James Suckling |

One big wine writer for 4 Zymè wines…read here what he wrote!

2016 | Wine Spectator -October 31, November 15 |

94 Pts – Amarone Classico 2009, Amarone Riserva “La Mattonara” 2004; 93 Pts – Kairos 2011; 91 Pts – Valpolicella Superiore Classico 2012, 602020 Cabernet 2011

 

2016 | Gambero Rosso Vini d'Italia 2017 |

2 bicchieri rossi per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2004 e 2 bicchieri con asterisco per il rapporto qualità/prezzo per Valpolicella “Reverie” 2015

2016 | Ais Veneto - Vinetia 2017 |

4 Rosoni e premio “Miglior Rosso da invecchiamento” per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2004

2016 | Ais - Vitae 2017 |

4 viti e certificato di eccellenza per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2004, 3 viti e mezzo per Kairos 2011, 3 viti per Valpolicella Superiore Classico 2012, 60 20 20 Cabernet 2011 e Bianco “From Black to White” 2015, 2 viti per Valpolicella “Reverie” 2015

2016 | Vinibuoni d'Italia 2017 |

4 stelle + Corona per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2004, 4 stelle per Valpolicella Classico Superiore 2012, 3 stelle per Valpolicella “Reverie” 2015

2016 | Slowine Guida 2017 |

Menzione “Grande Vino” per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2004

2016 | Guida Essenziale ai Vini d'Italia - Doctorwine 2017 |

96 punti + “Faccino Doctorwine” per Amarone Riserva Classico “La Mattonara” 2006, 93 punti per Amarone Classico 2009 e 89 punti per Valpolicella “Reverie” 2015

2016 | Welcome to Verona 2016 |
2016 | Decanter World Wine Awards 2016 |
2016 | I Grandi Vini - Vinitaly 2016 |
2016 | Il Sole 24 Ore - Vinitaly 2016 |
2016 | La Stampa, febbraio 2016 |
2016 | Corriere della Sera |
2016 | Civiltà del Bere, febbraio 2016 |
2016 | Wine News, febbraio 2016 |
2016 | WS, Robert Camuto "Letter from Europe" |
2015 | Wine Spectator, dicembre 2015 |
2015 | Falstaff, novembre 2015 |
2015 | Le Guide de l'Espresso 2016 |
2015 | Guida Vini e Cantine 2016 |
2015 | Guida Oro I vini di Veronelli 2016 |
2015 | Annuario dei migliori vini italiani 2016 - Luca Maroni |
2015 | Guida Essenziale Vini d'Italia 2016 - Doctor Wine |
2015 | AWC Vienna |
2015 | Wine Spectator |
2015 | BIWA - Best Italian WIne Awards |
2015 | Vinous, by Antonio Galloni |
2015 | The Wine Front, Gary Walsh |
2015 | Enogea aprile-maggio |
2015 | Verona Wine Top |
2015 | I Grandi Vini |
2015 | The Wine Advocate |
2015 | QB portale di enogastronomia |
2015 | Gambero Rosso - febbraio 2015 |
2015 | Ais Veneto - febbraio 2015 |
2015 | Il Sole 24 Ore |
2015 | L'Annuario dei migliori vini Italiani - Luca Maroni |
2015 | Guida Vini D'Italia - l'Espresso |
2015 | Zymè Guida Oro I Vini di Veronelli 2015 |
2015 | Guida Vitae AIS 2015 |
2015 | Gambero Rosso |
2015 | Vinous by Antonio Galloni |
2015 | IlSole24Ore |
2015 | Club des dégustateurs des grands vins |

Why Zýmē

The name Zýmē, from Greek, means “yeast.” Yeast is, of course, an indispensible element in the world of oenology, but it also bears a symbolic meaning, since it conjures up the concept of naturalness, a fundamental value in Celestino Gaspari’s professional and existential journey, as well as the process of fermenting, understood as a continuous striving towards transformation.In harmony with that philosophy, the winery logo represents a grapevine leaf in which is centred a pentagon, symbol of the five basic elements that combine to yield wine: man-vine-earth-sun-water. Find out more...